Първоначално публикувано от Доко
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Дайте препоръка и мнение за ГИ
Collapse
X
-
-
Първоначално публикувано от vendinga Покажи съобщениеКолеги,чудя се дали да не си сложа ГИ на Спайдъра,гледам че има оферти за по 900-1000лв.Мотора ми е 2.0 '96.Имам приятел който кара Алфа със същия мотор само че с обикновена газова и твърди че е много доволен.Наистина от години тази кола е в него и все си е на газ, но нямам никаква представа доколко мотора може да издържи на газ.Ръководя се от слухове,според едни мотора се скапва,според други няма такова нещо.Има ли смисъл от ГИ или си става и с обикновена.За багажника не ми пука,аз не го ползвам.Колата не ми е основна,но си се возя с нея, а все пак в момента газ-та е 0.78лв и е някак примамливо за мен ако няма да имам проблем с АГУ.Благодаря ви за отделеното внимание
Преди да си напрвил тази грешка, разгледай ВНИмателно форума "Алфи на газ", ще видиш доста неща... И ако все още не вярваш или не си на ясно за какво иде реч, разходи се до някой реномиран сервиз за диагностика (елкон, както му викат някои) и само задай въпроса: Какви проблеми може да имам, ако сложа газова уредба (инжекцион)? Ще ти обяснят на дълго и широко!
Comment
-
Първоначално публикувано от Magiosnika Покажи съобщениеАре стига си дрънкал, погледни предишния ми пост и замълчи вече. SLR на ГАЗ - е да те...Last edited by Доко; d.m.y г., 21:28.
Comment
-
Така да се включа и аз в Варна има 3 ГТВ-та сиви и 3те са с ГИ едната от, които е моята от 1г. съм с ГИ... и не ми пука,че съм на газ... Върши ми работа вози ме, като искам да се изкефя цъкам копчето и си карам на бензин. Лично за мен тези пари са излетяли през аспуха...затова по добре стотинки да летят отколкото левове.
лично мое мнение ! Така съм решил така съм направил.Last edited by Jorkkoo; d.m.y г., 20:54.ex. Alfa Romeo GTV 2.0 TS 110kW 98' LUSSO The SiLver BuLLeT
Comment
-
Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщениеИма някаква логика в това което казваш, но то важи само за България. Познавам хора с Бентли на ГАЗ , Рендж Роувър Спорт 2007 на МЕТАН............Ауди А8 4.2 2005 на ГАЗ.......мога доста още да изредя, но това са автомобили на които се навъртат километри, и на хора които си правят сметката, НЕ защото нямат, а защото по-принцип си правят сметката (всяко отрицание на личния избор на собственика ми напомня на приказката за "лисицата и гроздето"). Не убеждавам никой да си слага газ, всичко е математика и възможности.
Примерно аз съм си харесал мотор който, като го покажа на някой приятел, реагира така все едно ще си купувам ЧЗ , в БГ не е ли пистарка не ми го хвали. Но аз явно имам друг вкус.............въпрос на възприятие. Същото е с горивата : има залкети дизелджии, такива бензинаджии и едва ли не като си сложиш газ, вече си изпаднал в немилост........( Укъсан....) Да, ама нее.... Всичко е въпрос на личен избор, и всеки има право да прави това, което реши със своите лични вещи.
Не искам никой да засегна и не визирам никой, но в последно време чета коментари от явно млади , неопитни , и най-дразнежното - мнения на хора без практически опит, от теоретици ( чули от тук и там) способни да объркат някой търсещ компетентно мнение.
Мир.......
п.с. Колега Феар, хайде вече организирайти някоя среща на ГТВ-та в София, че вече ме хапи кравата в Бургас............
Но след като се опира до правене на сметки, да вземем за пример твоят познат с Audi-то.
Защо, след като е въпрос на тънки финансови сметки, е взел А8 4.2 за сума ти пари, като можеше за доста по-малко пари, да вземе А8 2.5/3.0 TDI със същите екстри? И да си навърта спокойно километрите?
Сега, с риск да го обидя човека, защото не го познавам, едно е да кажеш: "Карам А8 4.2" и съвсем друго: "Карам А8 2.5TDI", нали? Няма какво да си крием Бай Ганьовския манталитет, всички се знаем що за стока сме.
Така че, при мен тоя номер със сметките, математиката и възможностите не минава, просто защото е логически необоснован
Иначе за личния избор и собствените вещи съм съгласен - решил е човека, ако иска и едно магаре ще впрегне да дърпа Audi-то, негова си работа.
Oнзи с Bentley-то няма да го коментирам...
П.П.
Колкото до GTV срещата, чакаме да видим какво ще решат изявените стари кучета от форума. На зайци като мен не трябва да се разчита.
П.П.П.
А ако и мен ме причисляваш към младите... ами, благодаря!Last edited by Fear; d.m.y г., 21:48.Alfa Romeo 166 3.0 V6
Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.
Comment
-
Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщениеИ аз знам един с Mercedes ML AMG, дето е на газ.
Но след като се опира до правене на сметки, да вземем за пример твоят познат с Audi-то.
Защо, след като е въпрос на тънки финансови сметки, е взел А8 4.2 за сума ти пари, като можеше за доста по-малко пари, да вземе А8 2.5/3.0 TDI със същите екстри? И да си навърта спокойно километрите?
Сега, с риск да го обидя човека, защото не го познавам, едно е да кажеш: "Карам А8 4.2" и съвсем друго: "Карам А8 2.5TDI", нали? Няма какво да си крием Бай Ганьовския манталитет, всички се знаем що за стока сме.
Така че, при мен тоя номер със сметките, математиката и възможностите не минава, просто защото е логически необоснован
Иначе за личния избор и собствените вещи съм съгласен - решил е човека, ако иска и едно магаре ще впрегне да дърпа Audi-то, негова си работа.
Oнзи с Bentley-то няма да го коментирам...
П.П.
Колкото до GTV срещата, чакаме да видим какво ще решат изявените стари кучета от форума. На зайци като мен не трябва да се разчита.
п.с. Споко, не визирам теб ( за младите става въпрос ) , който трябваше сам се категоризира.Last edited by Доко; d.m.y г., 22:10.
Comment
-
Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщениеЕеее , не можеш да сравниш 4.2 335 коня макар и на газ, с 2.5 - 3.0 дизел. Имал съм възможност да карам и от трите модификации, мога да кажа само, че дизелите в този вариянт не могат да направят динамика на 4.2 мотора .А за човека с Аудито мога да кажа, че вече е фен на газта, и сегашната му кола е с доста по голям мотор , и тя е на газ.Тази последната я карам редовно и имам възможност да сравнявам постоянно разликата между газ и бензин, но на 400 коня не усещам такава. Предполагам , че може да си представиш колко бързо ми се струва ГТВ-то след като се кача в него - с тези 144 коня . Голямо нещастие е.Само за сравнение ще дам следното : до София двата автомобила единия е 6.2 - 407 коня - 3.6 тона, другия моето ГТВ 1.8 - 144 коня 1.3 тона дадоха почти еднакакъв разход в левове . А по въпроса с логиката и "Бай Ганьовския манталитет" и дори и този мой приятел се е учудвал как за някои неща се цигани за 2 лв, а примерно дава 32000 лв за часовник ???? Преоритети.....чешене на его......знам ли ??? Когато човек може да си позволи неща достъпни за определени хора логиката е друга.
Аз обаче това не го разбирам, честно.
Иначе обещавам, че ако някой ден стана неприлично богат, нарочно ще си купя 2 еднакви Ferrari-та и едното ще го "газифицирам", та веднъж завинаги, да си изясня тeзи въпроси с икономията, сметките, вървежа на колите на газ и т.н.!Alfa Romeo 166 3.0 V6
Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.
Comment
-
Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщениеСъгласен съм с всичко написано от теб, но това, което съм удебелил в поста ти, изглежда е Истината.
Аз обаче това не го разбирам, честно.
Иначе обещавам, че ако някой ден стана неприлично богат, нарочно ще си купя 2 еднакви Ferrari-та и едното ще го "газифицирам", та веднъж завинаги, да си изясня тeзи въпроси с икономията, сметките, вървежа на колите на газ и т.н.!
Comment
-
Доко, човече рядко се случва да чета във форума такива мнения като тези твоите от тази тема...А именно ИНФОРМАЦИЯ и ФАКТИ от първа ръка. Наистина ФАКТ е, че в БГ като караш на газ те мислят за някакъв егати утайката на обществото, дето разбираш ли нямаш 2лв в джобаАз ще се повторя като кажа, че един ГИ от хубавите ( моят е Бигаз) струва общо взето, колкото половината на една 145/146-ца. И е много вярно това, което каза, че паралиите си правят сметка как по-умно да си харчат парите. Защо да дават 1000лв за гориво на седмица, като с 500лв пак ще си се возят в същата кола, а остатъка ще похарчат за нещо друго (кафета,дискотеки,клубове).
По темата...Ако си вземеш ГИ БиГаз, който е кадърно поставен и настроен от разбиращ газаджия няма да имаш никакви проблеми и като вървеж(с правилните настройки ще е почти 1:1 с бензин) и като разход( + 1 или 1,5л газ на 100 отгоре ,отколкото на бензин)...Както каза колегата по-горе - " Дори в ниските обороти, колата върви една идея по-добре, отколкото на бензин"....ФАКТ от личен опит!!!!!!Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..
FIAT Coupe 16VT
Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD
Comment
Comment